Internationaal kennisdelen op de Omaha System Conferentie

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Internationaal kennisdelen op de Omaha System Conferentie

Internationaal kennisdelen op de Omaha System Conferentie

30 april 2015

De Internationale Omaha System conferentie wordt iedere twee jaar gehouden voor (zorg)professionals in de praktijk, onderwijs, onderzoek en software om ervaringen uit te wisselen met betrekking tot de huidige en toekomstige toepassing van het Omaha System. Uiteraard was Stichting Omaha System Support vanuit Nederland hier ook vertegenwoordigd. Een mooi moment om in korte tijd op de hoogte te worden gebracht van de stand van zaken in Amerika en de andere landen die werken met Omaha System.

De conferentie staat geheel in het teken van uitwisseling van ervaring in het werken met Omaha System, om zo van elkaar te leren en snel goed aan de slag te kunnen. Er zijn door verschillende organisaties presentaties gegeven over hun aanpak, waaronder ook Nederland. Hier (pdf) vindt u onze poster presentatie die uitleg geeft over de aanpak in Nederland.

Interessante onderwerpen die goede input leveren voor de Nederlandse praktijk zijn:

  • Er zijn in Amerika icoontjes ontwikkeld, die erg bruikbaar lijken te zijn voor een heldere cliënteninformatie. Deze worden nu getest in de praktijk. We volgen dit en kijken of de icoontjes ook bruikbaar zijn voor de Nederlandse praktijk.
  • In Amerika werken ze veel met evidencebased richtlijnen die vertaald zijn naar Omaha System velden. Door de jaren heen zijn er veel ontwikkeld. Deze zijn publiek beschikbaar op de Omaha System Guidelines website (externe link). Enkele zijn al vertaald naar de Nederlandse situatie. Stichting Omaha System Support is een werkgroep standaarden gestart die werkt aan de vertaling en ontwikkeling van evidencebased richtlijnen/standaarden in Nederland.
  • Veel Amerikaanse ICT leveranciers hebben het Omaha System ingebouwd. Dit ondersteunt het gebruik in de praktijk enorm. Er zijn contacten gelegd om kennis te kunnen delen rondom ICT.

 Wist u verder dat:

  • Omaha System wordt geïmplementeerd in veel landen. Bijvoorbeeld Mexico, Nieuw Zeeland, China, Japan, Tsjechië en Turkije.
  • Omaha System wordt ook veel preventiegericht gebruikt, bijvoorbeeld voor gezondheidsbevorderingsprogramma’s: anti-pest programma, anti-roken, gewicht programma’s en jeugd programma’s.
  • Omaha System wordt in Amerika gebruikt door verpleegkundigen in ziekenhuizen, bijvoorbeeld voor acute zorg.
  • Omaha System wordt veel gebruikt in het onderwijs. Het is onderdeel van verschillende opleidingen in Amerika.

Facebook Twitter LinkedIn

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.