Naar hoofdinhoud Naar footer

Ledenweek 2020

Een gezondheidsprobleem of een zorgvraag heet in Omaha System ‘aandachtsgebied’. Per aandachtsgebied voeg je kenmerken toe om de zorgvraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Er zijn twee soorten kenmerken. Namelijk wie is de zorgvrager en wat voor soort zorgvraag is het? Voor de zorgvrager kies je dan voor: individu, leefeenheid of gemeenschap. Voor de zorgvraag kies je voor: actueel, potentieel of gezondheidsbevordering. In dit artikel gaan we in op de kenmerken van de zorgvrager.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

Inhoudsopgave

  • Presentatie Inge Borghuis over de ambitie van Stichting Omaha System Support
  • Presentatie Aletta Oosterhuis over de toekomst van de wijkverpleging
  • Workshop 1: Hoe zorg je dat het werken met Omaha System geborgd is in je organisatie
  • Workshop 2: Werken met het zorgplan is teamwork
  • Workshop 3: Multidisciplinair samenwerken met Omaha System
  • Workshop 4: Hoe kun je zorginhoudelijke Omaha System data gebruiken voor leren en verbeteren?

Bekijk alle presentaties onderaan deze pagina.

Presentaties Ledenweek 2020

  • Inge Borghuis, voorzitter van de Stichting Omaha System Support en bestuurder van Amstelring gaat in op waar de stichting vandaan komt en wat de ambitie is voor de komende jaren. Zij geeft aan dat het nodig was en is om de wijkverpleegkundige praktijk te professionaliseren en zichtbaar te maken wat er in de wijkverpleegkundige praktijk gebeurt. Er was weinig zicht op wat wijkverpleegkundigen deden, de doelgroepen en het effect daarvan. Het Omaha System maakt dat wel mogelijk. Belangrijk, want er is steeds meer aandacht voor de uitkomsten van zorg.
  • Aletta Oosterhuis, bestuurslid van de Stichting Omaha System Support gaat in op de vraag of Omaha System data kunnen bijdragen aan de toekomst van de (wijk)verpleging. Haar korte antwoord: heel veel. Het gestructureerd vastleggen van gegevens is een belangrijke bron voor beroepsontwikkeling. Met behulp van data kun je laten zien hoe je beslist en prioriteiten stelt. De onderzoeker in haar wordt blij als ze ziet wat in Amerika mogelijk is door data uit het Omaha System te gebruiken. Het Omaha System moet je niet alleen zien als een zorgplansystematiek, maar eigenlijk ook als een onderzoeksinstrument. Je kunt de data gebruiken voor kwaliteitsverbetering.
  • Workshop 1: Hoe zorg je dat het werken met Omaha System geborgd is in je organisatie? ​Door: Elly van Haaren (adviseur Omaha System, ZZP’er ‘Zorgadvies, schrijfwerk, scholing’) en Mariska Bredius en Kasia Kiers, experts Omaha System bij TSN.
  • Workshop 2: Werken met het zorgplan is teamwork. Hoe zorg je dat ieders bijdrage telt?  ​Door: Marieke Goris, adviseur Omaha System, Vilans en ervaringsdeskundigen uit de praktijk.

    Uitkomsten ‘Tips voor collega’s' (bekijk de download onderaan de pagina) 
  • Workshop 3: Multidisciplinair samenwerken met Omaha System, spreken we allemaal dezelfde taal?​ Door: Esther Roosdorp, projectleider ‘data en eenheid van taal’, Vilans en Marleen Versteeg, projectleider Omaha System.

    Woordclouds met uitkomsten (bekijk de download onderaan de pagina) 
  • Workshop 4: Hoe kun je zorginhoudelijke Omaha System data gebruiken voor leren en verbeteren?​ Door: Chantal Zuizewind, onderzoeker Omaha System, Vilans en José van Vugt, expert zorginhoudelijke data, wijkverpleegkundige Thebe.

Downloads