Overzicht screeningsinstrumenten: geef je mening

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Overzicht screeningsinstrumenten: geef je mening

Overzicht screeningsinstrumenten: geef je mening

6 oktober 2021

Tijdens het zorgproces is de (wijk)verpleegkundige continu bezig met het verzamelen en onderzoeken van gegevens. Een cliëntsituatie kan zomaar veranderen. In het klinisch redeneren staat niet voor niets risico-inschatting, vroegsignalering, probleemherkenning en monitoring genoemd. Op basis van kennis weet de (wijk)verpleegkundige een verhoogd risico te herkennen. Toch kunnen signaleringsinstrumenten een handig hulpmiddel zijn.

We hebben een overzicht gemaakt met de meest voorkomende signalerings- en meetinstrumenten. Als basis hebben we gekozen voor een risicosignalering om gezondheidsrisico's eenvoudig te signaleren. Daarnaast vind je de bijbehorende meetinstrumenten om ook te kunnen vaststellen of er een actueel aandachtsgebied id.

Download het overzicht screeningsinstrumenten

Geef je mening

We horen graag jouw mening over wat je van dit overzicht vindt. Stuur je feedback naar info@omahasystem.nl en geef antwoord op de volgende vragen:

  • Wat vind je hiervan; gaat het jou helpen in de praktijk?
  • Wat mist/ontbreekt er nog?
  • Is alleen het benoemen van het aandachtsgebied voldoende? OF moet ook het soort actie en actievlak worden benoemd?

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsbrief:

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.