Professioneel handelen wijkverpleegkundige ondersteund

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Professioneel handelen wijkverpleegkundige ondersteund

Professioneel handelen wijkverpleegkundige ondersteund

3 juni 2015

Staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van VWS zette in zijn Kamerbrief van 19 mei een nieuwe koers uit voor de bekostiging van de wijkverpleging in 2017. Hij wil dat de bekostiging van de wijkverpleging het professioneel handelen van de wijkverpleegkundige ondersteunt. De implementatie van een geautomatiseerd classificatiesysteem bij alle zorgaanbieders noemt hij een belangrijke randvoorwaarde hiervoor.

Concreet benoemt hij enkele aandachtspunten die ook voor de leden van Omaha System Support van belang zijn:

  • De bekostiging van de wijkverpleging in 2017 ondersteunt het professioneel handelen van de wijkverpleegkundige. Praktisch en eenvoudig zonder extra registratielast. Classificatiesystemen kunnen hierbij behulpzaam zijn.
  • Een belangrijke randvoorwaarde is dat er geautomatiseerde classificatiesystemen zijn voor alle zorgaanbieders per 1 januari 2017. Dit is primair de verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder.
  • Innovatie moet financieel worden beloond. Ook het implementeren en gebruik van een geautomatiseerd classificatiesysteem kan in 2016 tot beloning leiden.

Meer informatie

Lees de Kamerbrief van 19 mei (externe link)

Facebook Twitter LinkedIn

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.